Προσφυγική περιπέτεια

Posted in Διεθνή θέματα, ΠολιτικήTagged

Ι. Ο δυτικός κόσμος είναι τεχνοκρατούμενος. Στα πλαίσιά του η περίπτωση Σύριζα δεν έχει προηγούμενο.

ΙΙ. Χωρίς ποσοτικοποιημένο πρόγραμμα εφαρμογής επιδίωξε  την εξουσία. Την κέρδισε  προεξοφλώντας  τ’ αδύνατα. Ότι δηλαδή η απειλή οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας, θα την οδηγούσε σ’ έξοδο από την Ευρωζώνη. Άρα  η προοπτική θα τρόμαζε τους εταίρους – πιστωτές.Αυτοί δε έμφοβοι θα υπέκυπταν. Θα διέγραφαν κατά μέγα μέρος το ελληνικό χρέος. Οι εξ αυτών Γερμανοί θα κατέβαλαν και αποζημιώσεις για γεγονότα  της “κατοχής”. Τελικά: θα μας παρακαλούσαν να δεχόμεθα την αρωγή τους (!).

Ο κοσμάκης πίστευε. Χειροκροτούσε και ψήφιζε. Ζήτημα είναι ότι οι εταίροι δεν φοβήθηκαν. Η Ελλάς αναδείχθηκε θύμα ακραίου λαϊκισμού. Ήδη δε πτωχεύει μόνη (!!!). Απ’ άκρου εις άκρον της χώρας κυριαρχεί ανέχεια. Οι αγρότες κλείνουν δρόμους. Οι δικηγόροι τα δικαστήρια. Όλος  ο ιδιωτικός  τομέας αγανακτεί. Η παραγωγική βάση συρρικνώνεται. Η καταναλωτική δαπάνη αυξάνεται. Απειλείται φορολογία  εξοντωτική. Άρα και επιδείνωση της ανέχειας.

Εξαρτώμεθα, όσο ποτέ, από το έλεος των πιστωτών για την επόμενη δόση. Η υπεσχημένη από τον Σύριζα ριζική οικονομική μεταβολή έχει συντελεσθεί. Κινούμεθα ραγδαίως προς την καταστροφή (!!!).

III. Προσετέθη και το προσφυγικό. Το ζήτημα είναι νέο. Παλαιά, όμως (είναι), η ακαταστασία σκέψης. Ουδείς αρμόδιος έλαβε πρόνοια προσδιορισμού της λειτουργικής θέσης της χώρας μας έναντι του όλου “προσφυγικού”. Και κυρίως διακήρυξης  της θέσης αυτής  ανά την Οικουμένη.

Εν τούτοις, πρόκειται για αυτονόητο. Οι πρόσφυγες ζητούν, προ παντός, εργασία. Άρα, όχι εγκατάσταση στην Ελλάδα. Η χώρα είναι πρωταγωνίστρια ανεργίας. Αδυνατεί ν’ απασχολήσει τον ίδιο αυτής πληθυσμό. Δεν έχει θέσεις εργασίας για μετανάστες. Η Ελλάς  είναι όχι χώρα προορισμού. Είναι χώρα  διέλευσης. Παίζει ρόλο διαδρόμου (!). Και το κρίσιμο ακολουθεί: η χώρα  “διάδρομος” οφείλει να συνεννοείται με τις χώρες  προορισμού ώστε να παρέχει είσοδο μόνο σ’ όσους είναι δυνατόν να προωθηθούν όπου  κατευθύνονται (!). Άλλως ο “διάδρομος” γίνεται δήμιος των διερχομένων. Αιχμαλωτίζονται, αυτοί, εδώ σε καταυλισμούς ντροπής. Υποφέρουν. Αδυνατούν να φύγουν (!).

Με σύνορα εξόδου εδώ κλειστά δεν θα είχαμε πρόσφυγες. Το πρόδηλο του πράγματος γεννά υποψίες. Μήπως, δηλαδή, η Ελλάς, άφησε το προσφυγικό να διογκωθεί. Αυτό δε έτσι ώστε να το “αξιοποιήσει” οικονομικώς.

IV. Εν πάση περιπτώσει, τελικά, ό,τι το αναγκαίο έχει λεχθεί. Έχει, μάλιστα, λεχθεί στην Ελλάδα, αλλά όχι από ΄Ελληνες. Ανακοινώσας υπήρξε ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk. Μίλησε από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώπιον του κ. Τσίπρα. Άρα υπό την έκδηλη συγκατάβασή του (Εστία 3.3.16). Ο κ. Τusk ειδοποίησε την Υδρόγειο ότι η Ευρώπη αδυνατεί να δεχθεί πρόσφυγες.

Εάν ό,τι διακηρύχθηκε εμπεδωθεί, θα έχουμε σαφή αποφόρτιση του προσφυγικού για την χώρα.

Αλλά και κάτι επί πλέον: Θα έχουμε ορθή άσκηση ελληνικής πολιτικής στην Ελλάδα μεν, από ξένο – όμως –  τον κ. Tusk (!!!).

Εκμαυλισμός και υστεροβουλία

Κρίση αυτοτροφοδοτούμενη

© 2024 Γ.Κ Στεφανάκης All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.