Δημοκρατία Μπανανίας

Posted in Οικονομία, ΠολιτικήTagged

Ι. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με απόφασή του, μόλις το 2010, όρισε ότι είναι αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός των νεοεμφανιζομένων κομμάτων από την “τηλεόραση” ώστε (και) τα νέα  κόμματα – εκεί – να παρουσιάζουν τις θέσεις τους.

ΙΙ. Η κυβέρνηση παραβίασε το Σύνταγμα. Με απόφασή της, στέρησε από την “Δράση” το δικαίωμα της τηλεοπτικής επικοινωνίας με τον λαό. Ο Στέφανος Μάνος προσέφυγε στο Δικαστήριο. Δικαιώθηκε. Εγκαινιάσθηκε, τότε, η φάση κορύφωσης του πολιτισμικού μας εξευτελισμού.

Η δικαστική απόφαση δεν είναι άλλο τι ει μη ο νόμος στην ορθή του εκδοχή. Άρα κάθε κράτος, σεβόμενο τον εαυτό του, πειθαρχεί στις αποφάσεις. Οι εδώ όμως υπουργοί, με το κείμενο της  απόφασης ανά χείρας, ζητούσαν (και) επίσημη γνωστοποίηση. Ροκάνιζαν, δηλαδή, τον χρόνο και τηλεοπτικά απέκλειαν παράνομα την “Δράση”. Αναγκάσθηκε, έτσι, ο Πρόεδρος του ΣτΕ, κατά  την διάρκεια του προπερασμένου Σαββατοκύριακου, να εκδόσει ειδική διάταξη για την άμεση επίδοση της απόφασης – κατά τις ώρες της σχόλης. Αυτό ώστε, κάποτε, να συμβεί το αυτονόητο. Να σταματήσουν, δηλαδή, οι δικολαβισμοί των υπουργών κα να ισχύσει το Σύνταγμα.

ΙIΙ. Το άρθρ. 20 του Συντάγματος καθιερώνει δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης παντός ενδιαφερομένου …«…για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του…»… Τα αυτά ορίζει και η “Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ανθρώπου” (ΕΣΔΑ), κυρωμένη παρά του Ελληνικού Κράτους από το 1974.

Μακρά ιστορική διεργασία στην πορεία του πολιτισμού ανέδειξε την άνω παραδοχή, θεμέλιο, πλέον, της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Εν τούτοις ουδείς είχε προείδει την εμφάνιση του Παντελή Οικονόμου ο οποίος δια της (ΠΟΛ 1103/20.4.12) έκρινε πως επειδή η είσπραξη των φόρων έχει επείγοντα χαρακτήρα οι δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων πολιτών …«…εξαιρούνται της προηγούμενης ακρόασης των φορολογουμένων…»…

Άρα: Οικονόμου προστάζει, πολιτισμός αργεί (!!!).

Στην επιταχυνόμενη κατάρρευσή του το κράτος της “Αλλαγής” επιδιώκει, αντιστοίχως, επιτάχυνση είσπραξης και του λαβείν του. Ετσι κατ΄άρθρ. 20 ν. 4075/11.4.12 ορίζεται ότι οι εισφορές κοινωνικών φορέων (ΙΚΑ κλπ.) καταβάλλονται πλέον …«… μέχρι την πέμπτη (5η) εργάσιμη ημέρα …»… Αλλά το καταρρέον κράτος είναι και ασυνάρτητο. Μετά την ψήφιση του νόμου έγινε αντιληπτό ότι, οι ακόμη σε λειτουργία μονάδες, αδυνατούν ταμειακώς να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις. Ετσι (όχι πλέον με νόμο) με απλή εγκύκλιο (ΙΚΑ αριθμ. πρωτ. Ε 10/19/23.4.12) ειδοποιήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι ότι προκειμένου να παρασχεθεί ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής, η εφαρμογή του μέτρου θ΄αρχίσει από την μισθολογική περίοδο Ιουλίου 2012. Εναντίον, δηλαδή, του Συντάγματος όπως και των αρχών του ευρωπαϊκού πολιτισμού οι νόμοι, εδώ, εκτοπίζονται δι΄εγκυκλίων.

Αποφεύγω σύγκριση με την Botswana ώστε να μη θίξω την συμπαθή αφρικανική χώρα.

IV. Εκμετρά το ζην η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υπό προεδρία Παπαδήμου. Αφήνει ερείπια. Η καταρράκωση του εθνικού μας γοήτρου είναι πρωτοφανής. Ανεπανάληπτες οι ζημιές των τραπεζών, στο ύψος των 28,26 δις (!). Οι ζημιές απειλούν τους καταθέτες. Χρήματά τους διαχειρίζονται οι καταρρέουσες τράπεζες. Στο νήμα της πτώχευσης (και) η ΔΕΗ. Χωρίς χρήματα είναι η αγορά. Εφιαλτική η αδυναμία προμήθειας ευρώ. Ιδού ήδη κορύφωση της “μπανανίας”. Οι υπεύθυνοι του οργίου της 30ετίας δηλώνουν πως για ό,τι συνέβη αναλαμβάνουν – φραστικώς – την πολιτική ευθύνη. Τίποτε άλλο (!!!). Συνεχίζουν, λοιπόν, ακάθεκτοι να μασκαρεύουν την αλήθεια. Και έγκειται η αλήθεια αυτή στο ότι εάν η οικονομία μας δεν γίνει ανταγωνιστική, ουδέποτε θα δούμε προκοπή. Απαιτείται, επομένως, άμεση μείωση της δημόσιας δαπάνης. Και σημαίνει αυτό βαθιά ρήξη προς το κομματικό – πελατειακό κατεστημένο, ώστε να επέλθει δραστική συρρίκνωση του κράτους.

Αποτελεί ανοησία η αντίληψη ότι είναι δυνατό να επιβιώνουμε διαρκώς με ελεημοσύνη της Ευρώπης. Ασύνδετος προς το κομματικό κατεστημένο, άρα και ο μόνος ο οποίος μπορεί να έλθει σε σύγκρουση μαζί του είναι ο Στέφανος Μάνος.

Προοπτική δυσοίωση

© 2024 Γ.Κ Στεφανάκης All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.