Αυτοπυροβολούμεθα

Posted in Διεθνή θέματα, Οικονομία, ΠολιτικήTagged

Ι. Ξημερώματα της 27.10. στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος Sarkozy μας πρόσβαλε κατάμουτρα, επικαλούμενος ότι περάσαμε στην ευρωζώνη βάσει στοιχείων κάλπικων (faux). Μας απέδωσε, άρα, την μεγαλύτερη διεθνή απάτη όλων των εποχών, που επιχείρησε κράτος σε βάρος των επενδυτών του χρέους του. Οι αρμόδιοι της εποχής  υπέχουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Έγραψαν την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας μας. Οι εξαπατηθέντες ομολογιούχοι ουδέποτε θα ξεχάσουν τα 107 δις ευρώ που οικειοποιηθήκαμε.

ΙΙ. Η παράνομη μείωση της αξίας των ομολόγων συνεπέφερε πτώχευση. Η αποκατάστασή μας δεν είναι ορατή.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το 2011 παρέμεινε στα 21 δις (!!!). Δεν αυτοχρηματοδοτούμεθα. Ουδεμία αγορά μας δανείζει. Ούτε μας πιστώνει. Άρχισαν κιόλας δημοσιογραφικά υπονοούμενα, για νέα βοήθεια. Αλλά, ενάντιο τείχος έχει ορθωθεί. Πέραν του Sarkozy ο Η. Schmidt δήλωσε ότι ουδέποτε θα επέτρεπε ένταξή μας στην Ευρωζώνη. Ο Σώϋμπλε  διατηρεί, πάντα, σχέδιο αποβολής μας, ομοίως η κα Merkel. Εναντίον μας έντονα, οι Ολλανδοί. Οι Φιλανδοί δεν βοηθούν. Πορτογάλοι και Ιταλοί δηλώνουν “δεν είμαστε και … Έλληνες”. Η ευρωπαϊκή προοπτική μας είναι σκοτεινή. Η παγκόσμια επίσης. Τα 700 εκ. Αφρικανών εισπράττουν λιγότερη βοήθεια.

ΙΙΙ. Η Ελλάς αυτοπυροβολείται και περαιτέρω. Οικονομικώς  μεταβάλλεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, κυριολεκτικώς: i) Κατ΄άρθρ. 12 Κ.Φ.Ε. ουδείς δύναται να μεταβάλλει  την ελληνική του φορολογική κατοικία εφ΄όσον διατηρεί ελληνική περιουσία. Διαρκώς, θα πρέπει εδώ να δηλώνει το παγκόσμιο εισόδημά του. Αποτέλεσμα: αθρόα η έξοδος πλοίων από την ελληνική σημαία. Ουδείς εκουσίως γίνεται οικονομικός αιχμάλωτος. ii) Από 29.2.12 ισχύει ο ν. 4051. Εκεί προβλέπεται ότι επί οιασδήποτε φορολογικής διαφοράς η προσφυγή στην προσωρινή προστασία είναι απαράδεκτη εάν ο προσφεύγων δεν καταθέσει κατάλογο με την περιουσιακή κατάσταση αυτού και της οικογένειάς του: Ανά την υφήλιο (!!!). Επίσης και κατάλογο με κάθε  νοητή περιουσιακή σύνδεση, προκειμένου περί εταιρείας. Εδώ, όπου η τακτική διαδικασία απαιτεί, κάποτε, και 15 χρόνια, νοείται ως προστασία αποτελεσματική μόνον η προσωρινή. Αλλ΄αυτή αντισυνταγματικώς εξαλείφεται. Αποτέλεσμα, από τις χιλιάδες επιχειρήσεις που έφυγαν σε Βουλγαρία, Σερβία, Σκόπια, Κύπρο κλπ., ουδείς, ήδη, αποφασίζει να επιστρέψει. Το σύνθημα: Στην Ελλάδα όχι δουλειές, ή περιουσία, ή χρήματα, μόνο διακοπές.

Το κράτος ούτε τις τραπεζικές καταθέσεις θα σεβασθεί. Η έκδηλη δυσκολία προμήθειας ευρώ ανοίγει – ατυχώς – προοπτική δραχμής. Άρα και ουσιαστικού μηδενισμού των καταθέσεων. Η πρώτη πτώχευση κράτους της ευρωζώνης πραγματοποιήθηκε υπό συνθήκες  ανακολουθίας. Ευτυχής έδειξε ο κ. Παπαδήμος. Σε άρθρο του όμως (στους New York Times) λίγο προ της πρωθυπουργίας θεωρούσε βλαπτικό, ό,τι ακριβώς συνέβη, δηλαδή το βαθύ “κούρεμα”. Πειραματόζωο έγινε η Ελλάς και θύματα οι πιστωτές της.

IV. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ομολογιούχος του ελληνικού χρέους – κρυφά – αντικατέστησε τους τίτλους της ώστε να μην υποστεί ζημία. Ενήργησε καταδολιευτικά σε βάρος των συναδέλφων της. Αναδείχθηκε, δηλαδή, σε κορυφαία εικονική διαπραγματεύτρια τίτλων της ευρωζώνης. Έμπλεξε βαριά. Απέκλεισε κάθε ενδιαφέρον της Κίνας όπως επενδύσει σε τίτλους της αναξιόπιστης ζώνης του ευρώ. Χωρίς την ΕΚΤ δεν συγκροτήθηκε νόμιμα η συνέλευση των ομολογιούχων. Αλλ΄η συνέλευση πάσχει και από την συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών. Οι τελευταίες αναχρηματοδοτούνται. Άρα δεν συμμετέχουν ισότιμα με τους λοιπούς ομολογιούχους. Κατ΄ακρίβεια αποφασίζουν σε βάρος τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) φέρει βαρύτατη ευθύνη έναντι των ομολογιούχων. Δεν λύνει το ζήτημα λέγοντας: “οι Έλληνες  υπήρξαν απατεώνες”. Και ότι την γέλασαν (!). Η Ε.Ε. δέχθηκε ως τμήμα του ευρωπαϊκού χρέους και το ελληνικό. Άρα ευθύνεται. Ας προειδοποιούσε, επί τέλους, έγκαιρα. Πάντως από του πρώτου μνημονίου (Μάιος 2010). Δεν δικαιούται να δηλώσει ότι εν αγνοία της τμήμα του ευρωχρέους  είναι “σκουπίδια”.

V. Η Ελλάς προχώρησε στον σφαγιασμό των πιστωτών της υπό την υλική και ψυχική σύμπραξη των μελών της “τρόικα”. Άπαντες ευθύνονται in solidum.

Η Ελλάς στερείται και μνήμης. Παρέβλεψε ό,τι κρίθηκε με τις υπ΄αριθμ. 10ΑΠ(Ολ.)/00, 4172/01 ΕΑ, αποφ. 27ης.10.05 (Δικ. Λουξεμβούργου) και ΑΠ 1492/08. Ότι δηλαδή η αυθαίρετη μείωση της αξίας ομολόγων θεμελιώνει αποζημίωση. Προ δωδεκαετίας, η Ελλάς, δια της “Τραπέζης της Ελλάδος” έβλαψε γαλλική τράπεζα. Υπό επίκληση imperium απέκλεισε την απότιση της ζημίας  εκ δρχ. 575 εκ. Καταδικάσθηκε, έτσι, παγκοσμίως. Κατέβαλε, τελικώς, το πενταπλάσιο περί τα 2,5 δις.

Η ομοιότης έκδηλη. Ανάλογη παρανομία τέλεσε (και) ήδη η Ελλάς. Οι δίκες θα διεξάγονται στην Αμερική όπου δωσιδικεί το ΔΝΤ. Εκεί θα καταφέρονται εναντίον του ευρωπαϊκού ερασιτεχνισμού. Θα διεξάγονται και στην Ευρώπη (όπου δωσιδικούν η ΕΚΤ και η Ε.Ε.). Αμφότερες θα επικαλούνται το διεφθαρμένο ελληνικό σύστημα. Δεν θα πείθουν όμως διότι – πάντως – προς το σύστημα έχουν συνταχθεί. Από τα εις χείρας τους χρήματα, εξ άλλου, θα ικανοποιηθούν οι ομολογιούχοι.

 

Ευρωπαϊκώς απροσάρμοστοι

Μετά το “κούρεμα”

© 2024 Γ.Κ Στεφανάκης All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.